söndag 31 juli 2011

Jag tror att denna helgen har varit en av de soligaste och varmaste på hela sommaren.

Och vad har vi gjort då?

Nä, inte varit vid havet och njutit, utan istället har vi ägnat hela helgen åt tapetsering i sonen och svärdotterns nya lägenhet i stan! Men...det har varit en mysig och rolig helg tillsammans med dem, och tapetseringen blev kanonbra!

fredag 29 juli 2011

Veckans Fönster

...får vara VALFRITT! Nu har jag jobbat en vecka, och joo, det gick ju bra. Väldigt lugnt, på gränsen till för segt, både för mig och min kollega. Men han led nog värre än jag eftersom han fick jobba de flesta eftermiddagarna, ett eller två barn från 15.00-18.00 är rätt långsamt, både för barn och vuxen! (Fast å andra sidan kan det vara bra att få ha lite segt och tråkigt för dagens överstimulerade barn...!)


Men ååå, jag längtar tillbaks till lugna sköna semesterdagar (det är lugn på ett helt annat sätt!), så här kommer en längtansbild till Veckans Fönster. Ett vackert fönster i den lilla byn Castelmola, en liten by som klänger sig fast högt uppe på en klippa ovanför Taormina på Sicilien.


Fler fönster finns som vanligt hos SUSANNE!

söndag 24 juli 2011

Helgmiddag på Berget Orangerie vid Kinnekulle. Så mysigt.... Omgiven av vinrankor och citrusträd, i detta vackra orangerie smakade den här goda maten himmelskt!
En titt in i lilla butiken på berget...många vackra ting. Tack för en underbar lördag J och F!

Sista semesterdagen, imorgon väntar jobb igen...Det känns förstås lite motigt, som alltid när man varit ledig. Varför går lediga dagar så fort?!?
Ute känns det som om inte bara semestern är slut utan också sommaren. Det är kallt och ruggigt. Hoppas, hoppas att sommarvärmen kommer tillbaka, jag är inte redo för höst än...

torsdag 21 juli 2011

VEN
En solig och alldeles underbar tisdag tillbringade vi på varsin gul cykel på denna lilla ö.


Jag har länge velat åka hit och cykla run ön, tänkt att det skulle vara fint och mysigt. Mina drömmar infriades i tisdags, och det var ännu finare än vad jag föreställt mig. Vi hade en underbar dag här. Vi cyklade runt på knastriga grusvägar, med havet ständigt närvarande, solen varm och skön och med en mild vind som ven (!) kring öronen. Vilken härlig dag.

Jag kan verkligen rekommendera en tur hit!

måndag 18 juli 2011

Svensk sommar...regn och sol.


Men mest regn just nu. Jag gillar bättre sol och värme och blå himmel och bad i havet eller en sjö och att kunna sitta ute ljumma sommarkvällar. Regn är faktiskt inte roligt. Ingenting är roligt att hitta på när det regnar.
Vi drog iväg neråt Skåne häromdagen.


Tanken var att åka över till den lilla ön Ven i Öresund och cykla runt där. Det blev istället en natt i Malmö och sen en tur i bilen genom Skåne. Det var knappt att man kunde sticka ut näsan. Kallt, regningt och blåsigt. Paraplyet vände sig ut och in.


Men vi besökte några roliga affärer med gamla ting, fikade underbart god äpplekaka på ett mysigt café i Ystad innan vi gick på marknad där, hoppades på bättre väder i Simrishamn, men fick snabbt hoppa in i bilen igen och körde vidare till Brösarp där i värmde oss på Gästgiveriet med en god middag. Cykla på Ven blev det alltså inte...Kanske en annan dag.

söndag 17 juli 2011

Regn idag igen...Hade hellre varit här...
(Sicilien)

söndag 10 juli 2011

Savoca är en liten by som ligger på två kullar i Pelortanibergen på Sicilien. Byn ingår i "De vackraste byarna i Italien", en förening av små byar som präglas av stor konstnärligt, kulturellt och historiskt intresse. Savoca förtjänar verkligen att vara med på den här listan. Här var otroligt vackert, med en fantastisk utsikt över landskapet. Det vilade ett nästan magiskt lugn över byn och dess små vindlande gator och gränder, vi såg knappt en enda människa här när vi vandrade omkring bland alla gamla hus på de stenbelagda gatorna, uppför och nedför. Det enda som hördes var ett svagt sus av vinden och ljuv musik från en tvärfljöt som hördes någonstans ifrån....Närmare bestämt från det här milt blåa huset. En ung kvinna övade på sin flöjt, tog en paus och gick ut på balkongen...och fastnade i min kamera. (Det är alltså en FLÖJT hon håller i handen, för er som undrade över Veckans Fönster-bild i fredags!)Savoca blev känd genom Francis Ford Coppolas film Gudfadern. Mitt i byn finns en mysig liten bar som heter Bar Vitelli. Baren var med i filmen, liksom en av kyrkorna i byn, Chiesa s. Lucia. På Bar Vitelli satt vi en god stund och drack kaffe och åt mandelkakor under bouganvilla och andra klätterväxter, det kändes lite som att sitta i en berså. En liten kattunge låg i stolen brevid oss. Inne i baren fanns en liten utställning med bilder och saker från filminspelningen. Vi hade en underbar eftermiddag här i Savoca, det kändes som om tiden stått still här, jaa, som om att det var en dröm...(och ja, bloggerskan och hennes make fick vara med på bild idag, det hör inte till rutinerna men så blev det...)

fredag 8 juli 2011

-TANKFULLT-

En bild från den lilla byn Savoca på Sicilien.
Fler tankfulla fönterbilder kan du se hos Susanne!

onsdag 6 juli 2011

SICILIEN var alldeles, alldeles underbart! Hit måste jag åka igen. Mer kommer....