fredag 30 augusti 2013

Tema Fredag

-Spegling-
Jag fortsätter att dröja mej kvar i sommarens resa till Algarve, Portugal, och visar den här speglingen i veckans Tema Fredag. 




















Den här restaurangen hade stora glasdörrar/fönster som speglade havet och stranden nedanför. Och fantastiskt god mat! Vi sitter och väntar på lunch, efter en härlig förmiddag på stranden.

Fler speglingar ser du här:

onsdag 21 augusti 2013

Tisdagstema

-ÖVERGIVEN-
Ja, man skulle ju kunna tro att den här bloggen är övergiven-det är ju rätt långt mellan inläggen...Och ett Tisdagstema-inlägg som kommer först på onsdag. Men, livet rullar på och dagarna bara går-i full fart. 

Här kommer i alla fall mitt bidrag till denna veckas 


 Det här huset såg övergivet ut, med en vildvuxen liten trädgård runt. Det låg precis vid havet, i den  charmiga lilla fiskebyn Burgau som inte ligger långt ifrån Lagos där vi bodde när vi var i Algarve i somras. Förmodligen har det varit någon sort verksamhet här i huset, det verkade inte som det varit ett privat bostadshus. 
Fint låg det i alla fall, precis vid havet och så vackert i sin övergivenhet.

tisdag 13 augusti 2013

Tisdagstema

-HÄLSOSAM-
Att röra på sig är ju hälsosamt, eller hur? Att gå uppför hundra trappsteg ( i sol och 30 graders värme) kan väl räknas som hälsosamt? Och att ligga och koppla av och ha semester här i den mjuka sanden i den lilla viken mellan de fantastiska klippformationerna, det räknas väl också som hälsosamt?
Vattnet i havet här var kristallklart och svalt, ja, alldeles underbart var det att vara nästan ensam på den här lilla stranden strax utanför Lagos i Algarve, södra Portugal.
Fler bilder på temat finner du här:

söndag 4 augusti 2013

Den här sommaren måste vara den bästa på länge! 
Så många soliga, varma dagar, blå himmel och ljumma vindar. De dagarna måste man ju ta tillvara, och därför har det blivit minimalt med tid inomhus framför datorn. 
Jag hade tänkt skriva lite om det vackra Algarve, där vi var vår första semestervecka, om fina utflykter vi gjort här i Sverige, om trippen till Danmark den sista semesterveckan...
Och om alla böcker jag läst!
 Men - det får bli en annan gång. 
Nu vill jag njuta av den sommar som är kvar, av utflykter och upptäckter, av att sitta i solen och läsa fler böcker, bada i sjön, spela lite frisbee-golf och springa en och annan löprunda. (fast det har blivit få rundor denna sommaren-det är jobbigt att springa när det är varmt!)
... Ja, jag ska ju jobba också förstås, i morgon börjar min andra jobbvecka efter semestern...
Förra veckan var jag i Borås Djurpark med lille Ville.
Undrar jag om inte den lille pojken här tyckte det bästa med det besöket var de fina stenarna man kunde hitta och plocka upp från vägen...Och att klappa de skuttiga, busiga små killingarna på Barnens Zoo, det var roligt. Och jag, jo jag gillade mest av allt att få vara tillsammans med Ville!